Forgalomba helyezés

Igény esetén az utánfutó forgalomba helyezését (Műszaki vizsgáztatással, okmányirodai ügyintézéssel és a kötelező gépjármű felelősség biztosítás megkötésével együtt) gyors, 1-2 munkanapos határidővel vállaljuk! Így indulásra készen veheti át utánfutóját!

Forgalomba helyezés költségei:

   • Első forgalomba helyezési műszaki vizsga: 15.130 Ft (adómentes) A friss műszaki vizsga 4 évig érvényes!
   • Okmányirodai forgalomba helyezés: 26.500 Ft (adómentes) Tartalmazza a forgalmi engedély; törzskönyv, rendszámtábla és vagyonszerzési illeték díját. (Amennyiben egy cég részére kerül forgalomba helyezésre az utánfutó, úgy a hatályos törvények értelmében 2016.01.01-től a vagyonszerzési illeték díját /9.000 Ft./ már nem kell megfizetni, így a céges forgalomba helyezés esetén az okmányirodai díj 17.500 Ft.-ra csökkent)
   • Ha mi intézzük a műszaki vizsgáztatást bruttó 6.350 Ft eljárási díjat számítunk fel
   • Ha mi intézzük az okmányirodai ügyintézést bruttó 7.620 Ft eljárási díjat számítunk fel.
   • A KGFB megkötését díjmentesen vállaljuk.

 

A vásárlóinknak az aktuálisan lehető legkedvezőbb díjszabású biztosítást szoktuk megkötni, melynek kiválasztásához egy független biztosítási alkusz cég van a segítségünkre. (A KGFB éves díja az utánfutóra 3.000-4.000 Ft körül szokott lenni)

A forgalomba helyezést meghatalmazással intézzük Önnek. Megrendelés esetén 3db meghatalmazást (Műszaki vizsgáztatáshoz, okmányirodai ügyintézéshez és KGFB megkötéséhez) és egy megrendelő lapot töltünk ki. Ezeken kívül még az alábbi iratokra/adatokra van szükség a forgalomba helyezéshez:

 • Magánszemély esetében: lakcímkártya és személyi igazolvány mindkét oldalának másolata, valamint a jogosítvány megszerzésének a pontos ideje és jogosítvány száma (okmányirodában kérik)
 • Cég esetében: cégkivonat és aláírási címpéldány másolata, valamint a cégtulajdonos személyi igazolványának és lakcímkártyájának mindkét oldaláról készült másolata. (okmányirodában kérik)

 

TTF AUTÓ ÉS UTÁNFUTÓ CENTRUM